tiistai 6. kesäkuuta 2017

Filosofian kursseja

HUOM! Tämä blogi on Kriittisen korkeakoulun väliaikainen tiedotuskanava palvelinongelmien aikana. Tieto saattaa olla vanhentunutta. Tarkista osoitteesta www.kriittinenkorkeakoulu.fi , ovatko Kriittisen varsinaiset sivut toiminnassa!

Filosofian klassikoita –seminaari


Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27

12 tiistai-iltana klo 17-19,

Alkaa elokuun lopulla tai syyskuun alulla

Hinta: 100 euroa

 

Filosofian klassikoita –seminaarissa käsitellään mannermaisen filosofian klassikkotekstejä. Ei erityisiä osaamisvaatimuksia. Opettajana tutkija Miika Luoto.

Tulossa myös hivenen vaativampi mannermaisen filosofian perehdytyskurssi torstai-illoille. Aiheesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin!



Pahan ongelmasta


Kulttuurikeskus Sähinässä, Heikkiläntie 10

16.-17.9.2017, klo 10-17

Hinta ilmoitetaan myöhemmin

 

Pahan ongelmasta väitöskirjaansa tekevä Lauri Snellman esitelmöi ja keskusteluttaa pahan ongelmasta.



Social Dreaming –seminaari


Kriittisellä korkeakoululla, Albertinkatu 27

Neljänä torstai-iltana klo 17.30-20.00

5.10., 2.11., 23.11. ja 14.12.2017

Hinta tiedotetaan myöhemmin

 

Kriittinen korkeakoulu yhteistyössä ODIn ja FINSAn kanssa järjestää syksyllä 2017 unen filosofiaa koskettelevan kokemuksellisen seminaarisarjan.

Social Dreaming (SD), unien yhteisöllinen jakaminen ja tutkiminen, on uusi  radikaali työtapa, joka on yllättänyt monet alan toimijat ja asiantuntijat. Kevyellä ja välittömällä otteellaan se kutsuu mukaan kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita oivallustyöstä ja itsensä tai yhteisönsä uudistumisesta. Kysymyksessä on uudenlainen kokemuksellinen viritys ja oivalluksen  tila.

Uni on ajan varjo. SD työotteena ei ylenkatso unta, mutta siirtää tarkastelukulman yksilöstä yhteisöön ja edelleen aikaan ja yhteiskuntaan.  Tässä suhteessa työtapa eroaa perinteisestä unien tulkinnasta. Jokainen uni kantaa myös yhteisöllistä tilannetta. Uni yhdessä toisten unien kanssa on ajankuva. Unien jakaminen ja niiden keskinäinen keskustelu auttaa meitä näkemään uudella tavalla sitä, mikä on aina ollut silmiemme edessä. SD on ”sivuutetun taidetta” – oivalluksen  ja uuden näkökulman värittämää ajankohtaisen tutkimista.

Seminaarisarjan ohjaajana toimii Harri Hyyppä. Hän on  ODIn ja FINSAn asiamies, koulutusanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry) ja kansainvälisen Social Dreaming organisaation  GLF (Gordon Lawrence Foundation) jäsen. Hän on saanut koulutuksensa yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Hän on johtanut seminaareja Suomessa ja ulkomailla yli kahden vuosikymmenen ajan. Hän on myös kirjoittanut aiheesta.  www.od1.fi         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti